Branchen i samlet opråb: - Anmeld dieseltyverier!

Branchen i samlet opråb: - Anmeld dieseltyverier!

Oprettelsesdato

17.06.2021 - 09:20

Tyverier af diesel fra transportvirksomheder er igen blevet genstand for debat i transportbranchen. Disse tyverier er velkendte, men mange transportvirksomheder vælger ikke at anmelde tyverierne, fordi den generelle opfattelse er, at det ikke kan betale sig. Dermed viser tallene fra politiet formodentligt kun toppen af isbjerget.

Men det betaler sig at anmelde ethvert tyveri af diesel. Den enkelte transportvirksomhed kan måske have en opfattelse af, at anmeldelsen hurtigt ender i en endeløs bunke af uopklarede sager om dieseltyverier. Den følelse er forståelig, men virkeligheden er en anden. Også selv om politiet ikke rykker ud til en konkret hændelse og kigger efter brugbare spor.

Politi og andre myndigheder er helt opmærksomme på, at tyveri af brændstof ikke blot er engangsforeteelser foretaget af amatører med vandslange og dunk. Det kan også være mere professionelt organiseret i et netværk af distributører og aftagere med det rette udstyr. Sådanne organisationer arbejder typisk på tværs af geografi og landegrænser, så derfor bidrager enhver lille brik i puslespillet måske til opklaring af noget meget større. Det gælder også det dieseltyveri, som den lille vognmand i afsides beliggende områder oplever. Efterforskningen i sådanne sager er kompleks og foregår diskret uden for meget støj i offentligheden. Men når man så slår til, så slår man hurtigt og hårdt.

Skal vi denne kriminalitet til livs, nytter det ikke noget, at myndighederne kun har en enkelt løs tråd at hive i. Hver en anmeldelse er en tråd til at vikle både frontkriminelle og bagmænd ud af deres spind. Der er brug for enhver oplysning, fra enhver virksomhed. Anmeld dieseltyverier – gør en forskel!