Transportministeren undersøger nu effekt af tysk mindsteløn

Transportministeren undersøger nu effekt af tysk mindsteløn

Oprettelsesdato

23.01.2015 - 10:48

 

Danske Speditører, DI, ITD, ATL og Danske Busvognmænds fælles henvendelse til Transportministeren, har gjort indtryk på Transportministeren.

Ministeren melder nu ud, at man i hans ministerium nu undersøger de uhensigtsmæssigheder, som den nye tyske lov om mindsteløn bærer med sig.

I Danske Speditører er vi naturligvis tilfredse med, at Transportministeren nu kigger på sagen. Vi er også tilfredse med, at Transportministeren nu melder ud, at den nye tyske lov kan indebære EU retslige problemstillinger og at loven pålægger den danske logistik- og transportbranche, en meget stor administrativ byrde.

Vi vil derfor gerne kvittere for Transportministerens tilgang til denne sag. Men det er også nødvendigt, at der kommer en hurtig afklaring i sagen, da loven trådte i kraft den 1. januar 2015 og det forventes, at de tyske myndigheder inden længe, vil intensivere deres kontrol på området.

EU Kommissionen er på vej med en ”pilot skrivelse” til Tyskland, hvor Tyskland skal redegøre for, hvorvidt den nye lov er i overensstemmelse med gældende EU ret.  

Så fra Danske Speditørers side skal opfordringen til Transportministeren være, at der ud over den undersøgelse der nu iværksættes i Transportministerens eget ministerium, snarest rettes henvendelse til den tyske regering og at der i første omgang arbejde for, at danske virksomheder dispenseres fra lovens minimum frem til der foreligger en afklaring af, hvorvidt loven er i strid med gældende EU ret.

Du kan se Transportministerens udmelding i Transportmagasinet HER.  

Peter Nielsen

Politisk chef

Danske Speditører