2.12.2020 Test dit brexit-beredskab

Dagens Transporttidende byder på følgende artikel om Toldstyrelsens mulighed til virksomhederne om at teste egne IT-systemer i særligt udviklet testmiljø:

Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at teste it-systemer før brexit.

Toldstyrelsen giver nu erhvervslivet mulighed for at Brexit-teste virksomhedens egne IT-systemer i et særligt udviklet testmiljø. Når Storbritannien fra 1. januar 2021 ikke længere er en del af EU, kan det få betydning for mange danske virksomheders it-systemer. Derfor har Toldstyrelsen nu åbnet for et it-testmiljø, der er gjort klar til Brexit. I testmiljøet kan virksomheder, der enten selv...

Dagens Transporttidende byder på følgende artikel om Toldstyrelsens mulighed til virksomhederne om at teste egne IT-systemer i særligt udviklet testmiljø:

Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at teste it-systemer før brexit.

Læs mere her
16.11.2020
Rumænien: Karantæne for alle rejsende fra Danmark
I fredags, den 13. november 2020, opdaterede Rumænien deres restriktioner for alle rejsende fra Danmark. Det betyder at alle rejsende fra Danmark nu er pålagt 14 dages karantæne.Her fra Udenrigsministeriets hjemmeside:
12.11.2020
Transportjuridisk Mødedag 2020

Danske Speditører afholder for 8. år i træk Transportjuridisk Mødedag, hvor aktuelle transportjuridiske problemstillinger tages op og de seneste nyheder på området bliver delt. Temaer for årets konference er: Pharma transporter og andre højrisikotransporter

Få indblik i de vigtigste transportjuridiske nyheder og tendenser inden for dansk retspraksis. Hør om de juridiske...

6.11.2020
Nedlukning af Nordjylland

Vi har i dag været i dialog med Transportministeren om de konsekvenser der er ved at Nordjylland bliver lukket ned. Både de logistiske af slagsen, men også i forhold til alle de virksomheder der er placeret i de 7 berørte kommuner.

Som ventet var der lydhørhed over for de udfordringer de nye restriktioner påfører vores branche. Vi har afsendt en række spørgsmål til mini...

6.10.2020
Konference om Fremtidens Logistik

Den 21. oktober og 2 efterfølgende onsdage afholder Danske Speditører konferencen Fremtidens logistik online.

Her får du du mulighed for at møde bl.a. Copenhagen Business School, Boston Consulting Group og føde...

30.9.2020
INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING I NORDISK SPEDITØR FORBUND (NSF)

Nordisk Speditør Forbund (NSF) afholder forbundsmøde (generalforsamling) torsdag den 26. november 2020 fra 15.30 til 16.30.

På grund af corona-situationen i de nordiske lande vil NSF's forbundsmødet undtagelsesvis blive afholdt som et online møde

DAGSORDEN i henhold til vedtægterne:

8.9.2020
Toldkonferencen 2020

Det store tema for årets toldkonference er BREXIT, som træder i kraft pr. 1. januar 2021.

Hvad skal du vide når du skal eksportere og/eller importerer fra Storbritannien efter den 1. januar 2021?

Du vil på konferencen høre fra både Toldstyrelsen, det danske brexit kontor og fra Storbritanniens side, hvordan handlen med UK skal foregår efter 1. januar 2021. Få for...

8.9.2020
Logistik konferencen 2020

Formatet i år er anderledes end ved sidste års logistik konference, men emnet ”Fremtidens logistik” er fortsat det samme, og aktuelt som aldrig før.

Fremtidens logistik 2020 har i år ikke kun fokus på digitalisering, men også hvordan vi håndterer andre former for disruption ex. pandemier der påvirker hele forsyningskæden. Logistikbranchens fornemmeste opgave er netop at...

10.8.2020
Nye regler om køre- og hviletid finder anvendelse fra 20. august 2020

EU-Vejpakken er nu vedtaget af Europa-Parlamentet og EU-Ministerrådet. Fredag den 31. juli 2020 offentliggjorde EU to EU-forordninger. 

3.8.2020
EU-Kommissionen tager forbehold for dele af EU-Vejpakken

EU-Ministerrådet og Europa-Parlamentet er nu blevet enige om den sociale søjle og markedssøjlen i EU-Vejpakken. Men EU-Kommissionen har netop taget forbehold for to af elementerne.

Det betyder, at det sidste punktum – i modsætning til hvad man måske skulle tro – om Vejpakken ikke er sat. 

17.6.2020
Opdateret 3/7 og 30/6 2020: Vigtig ændring om import af vin fra lande uden for EU

Fødevarestyrelsen udsendte den 16. juni 2020 en ny, midlertidig ordning med en procedure for import af vin fra lande uden for EU.