1.02.2021 Samlet transportbranche: Koordinér og minimér grænserestriktioner for international transportVi har, sammen med de øvrige brancheorganisationer, skrevet et brev til Transport-, Justits-, Sundheds-, Beskæftigelses- og Statsminister. Vores mål er at varerne fortsat skal kunne flyde relativt frit og ubesværet over grænserne, så vi kan holde hånden under produktion og handel i Danmark - og i Europa, på trods af COVID-19.

Brevet er underskrevet af: 

  • ITD
  • 3F Transport
  • DI Transport
  • Dansk Erhverv
  • DTL
  • ATL
  • SLD
  • Danske Speditører
I brevet henvises der til, at den danske vejgodstransportbranche har spillet en helt afgørende rolle i at sikre forsyningssikkerheden ved at have sørget for friske varer på hylderne i supermarkederne, at værnemidler og medicin har kunnet komme frem...Vi har, sammen med de øvrige brancheorganisationer, skrevet et brev til Transport-, Justits-, Sundheds-, Beskæftigelses- og Statsminister. Vores mål er at varerne fortsat skal kunne flyde relativt frit og ubesværet over grænserne, så vi kan holde hånden under produktion og handel i Danmark - og i Europa, på trods af COVID-19.

Brevet er underskrevet af: 

Læs mere her
29.1.2021
COVID-19

 

Guides og vejledninger

Vi har samlet links til alle relevante guides og vejledninger på vores COVID-19 site.

Her finder du også links til information om aktuelle status for grænser, EU’s beredskab og guides til kompensationsordningerne.

Du kan finde vores COVID-19 site her

...
29.1.2021
Brexit

 

Har du udfordringer, spørgsmål etc. mht. handel med Storbritannien efter den 1. januar 2021, så kan nedenstående guide måske hjælpe dig på rette spor. 

Slides fra vores Brexit webinar med Toldstyrelsen afholdt den 4. februar 2021 finder du her

20.1.2021
Webinar - status på Brexit

Brexit kom og... så skete der ikke det store? Sådan kan det godt virke, men det er ikke tilfældet. Der er sket meget, og det er sket hurtigt. Så hurtigt, at det ikke er sikkert, at du har fået alle detaljerne med. Det kan du få på ...

8.1.2021
Speditørskolens uddannelser og kurser i 2021

Speditørskolens program for 2021 er som I kender det. Det er i lidt andre rammer end vi har været vant til, men da kompetenceudvikling er en vigtig faktor for virksomhedernes drift og fortsatte udvikling, sætter vi ikke tempoet ned. Se hele programmet her

22.12.2020
Glædelig jul og godt nytår
Dette år har været ganske særligt. Det siger man hvert år, men i år må det siges at der er vægt bag ordene.
 
COVID-19 tog livsgreb på vores samfund. Den lagde gader øde, mens den fyldte hospitalerne. Den satte med bobler grænser for vores sociale liv. Og lod med begrænsningerne de bobler sprænge, hvori vi havde vores planer, vores håb og vores sam...
10.12.2020
UTIK - nyt registreringssystem for cabotage i Danmark

Den 1. januar 2021 skal cabotage registreres i Danmark, og de danske myndigheder afholder derfor online informationsmøde den 17. december 2020 vedr. dette.

Når de nye regler for lønvilkår på transportområdet træder i kraft, skal den enkelte udenlandske virksomhed anmelde sig i Erhvervsstyrelsens registerløsning for udenlandsk transportkørsel i Danm...

9.12.2020
Refusion af tysk MAUT

Den 28.10.2020 afgjorde EU-domstolen, at en del af den opkrævede  tyske MAUT var imod EU-lovgivningen, fordi dele af afgiften gik til det tyske færdselspoliti, i stedet for til forbedringer af infrastrukturen.

EU-domstolens afgørelse blev afsagt fordi en tysk domstol havde bedt EU-domstolen om at svare på en række såkaldte præjudicielle spørgsmål – et system,...

9.12.2020
Svensk arbejdsudlejerskat

Fra den 1. januar 2021 indfører Sverige nye regler om beskatning af arbejdsudleje. De nye regler betyder, at en udenlandsk person, som er ansat af en udenlandsk virksomhed, fremadrettet kan blive skattepligtig til Sverige allerede fra første arbejdsdag i Sverige.

I dag er reglen i Sverige, at der først er mulighed for at beskatte en udenlandsk person, der midlerti...

2.12.2020
Test dit brexit-beredskab

Dagens Transporttidende byder på følgende artikel om Toldstyrelsens mulighed til virksomhederne om at teste egne IT-systemer i særligt udviklet testmiljø:

Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at teste it-systemer før brexit....

16.11.2020
Rumænien: Karantæne for alle rejsende fra Danmark
I fredags, den 13. november 2020, opdaterede Rumænien deres restriktioner for alle rejsende fra Danmark. Det betyder at alle rejsende fra Danmark nu er pålagt 14 dages karantæne.Her fra Udenrigsministeriets hjemmeside: