Forlængelse af dispensationen til ansættelse af studenter

Forlængelse af dispensationen til ansættelse af studenter

Oprettelsesdato

23.11.2018 - 12:33

Det er med stor glæde at vi nu kan konstatere at 3 års hårdt politisk arbejde i Danske Speditører har båret frugt. Muligheden for at ansætte studenter (HHX, STX & HTX´ere) i en to-årig uddannelsesaftale bliver forlænget indtil 2023. Det styrker rekrutteringen til speditionsbranchen.

Aftalen er en del af det store forlig om erhvervsuddannelserne, der netop er indgået. Danske Speditører var den første erhvervsorganisation, der gjorde medlemmerne af Folketingets undervisningsudvalg opmærksom på, at det var problematisk med så kort en overgangsperiode til at kunne evaluere på, om EUX uddannelsen er et fornuftigt alternativ til eks. HHX uddannelsen. Siden da har flere andre erhvervsorganisationer udtrykt samme holdning, og derfor ser vi nu et resultat, som giver mening og er brugbart.

Vi har nu fået den nødvendige tid til at evaluere om EUX´erne er et brugbart alternativ til HHX´erne i fremtiden, og det vil vi følge tæt i fagudvalg uddannelse. Vi ved også, at der er interessante tiltag på vej på nogle handelsskoler for at løfte det faglige niveau yderligere hos EUX´erne.

Aftalen på Christiansborg betyder også, at det 5 ugers grundforløb, som HHX´erne skulle igennem, nu bliver fjernet, og at det er halveret fra 10 til 5 uger for de øvrige gymnasielle uddannelser.