Ny udgave af vejledning om cabotagekørsel

Færdselsstyrelsen har udarbejdet en ny Vejledning om cabotagekørsel.

Vejledningen beskriver reglerne for cabotagekørsel og indeholder eksempler på hvordan transportvirksomheder beregner relevante perioder, og hvilke dokumentationskrav, der gælder for transportvirksomheder under cabotagekørsel i Danmark.

Desuden indeholder opdateringen beregning af frister, der falder på en helligdag, lørdag eller søndag.

Danske Speditører er blandt de organisationer, som gennem årene har været mest kritisk over for de danske myndigheders fortolkning af cabotagereglerne, særligt når det kom til kørsel med tomme containere, tomme sættevogne og returemballage som paller, blomsterbure og lignende.

Selvom opdateringen af vejledningen også omhandler en justeret fortolkning af blandt andet returemballage, hvor der som noget nyt omtales et dokumentationskrav, så forstummer kritikken ikke endnu, da dokumentationskravet reelt ikke kan håndteres.

Danske Speditører har bedt Færdselsstyrelsen om endnu et fortolkningsmøde, og derefter ajourføres vejledningen på dasp.dk og vi sender ajourført information ud til medlemskredsen.

Skulle reglerne for cabotagekørsel give anledning til spørgsmål, kan Danske Speditørers juridiske hotline kontaktes på tlf. 70 13 12 14.

Færdselsstyrelsens cabotagevejledning kan læses her

Vejledningen erstatter Færdselsstyrelsens tidligere vejledning om cabotagekørsel.

Log ind

Du skal være medlem og logget ind for at se dette indhold.

Tilmeld dig

Hvis du ikke har en brugerkonto, men er medlem af Danske Speditører kan du oprette en brugerkonto her: