Toldkonferencen 2022

Afholdes den 10. november i Vejle

På Toldkonferencen 2022 kan du bl.a. møde repræsentanter fra Erhvervsstyrelsen og Eksportkontrolakademi.dk / TradeCompliance.dk Advokatfirma, der vil komme ind på højaktuelle emner som eksportkontrol (herunder dual-use) og sanktioner. Emner du skal være meget opmærksom på i denne tid, da restriktioner og regler hele tiden ændrer sig. Få sidste nyt på området, og bliv opdateret på hvad du skal være opmærksom på, hvad du skal undgå, og hvilke konsekvenser det kan få for din virksomhed, hvis reglerne brydes.

På konferencen vil du også møde Toldstyrelsen, der giver sidste nyt og status på implementeringen af nye toldsystemer eks. tilslutning til IC2S for luftfragt og toldangivelsesløsning for eksport og EU – forsendelser. Hvad bliver lanceret i 2023 og 2024 og hvad skal du være opmærksom på den forbindelse? Få sidste nyt om importsystemet, som pt. er udsat, og som noget helt nyt vil Toldvejledningen på konferencen gennemgå, og svare på en række aktuelle spørgsmål og udfordringer. Du har som deltager selv mulighed for at stille vejledning spørgsmål direkte.

Bliv klogere på toldfuldmagter og hvorfor det er så vigtigt at have styr på disse. Dette vil Advokat Rasmus Køie, Speditørernes Retsværn komme ind på.

Målgruppe

Alle som arbejder med told og toldområdet i det daglige. Konferencen er relevant for både transportkøber- og sælger virksomheder samt rådgivere og advokater der beskæftiger sig med toldområdet.

Varighed

Dørene åbnes kl. 09.00 og konferencen starter kl. 09.30 og slutter kl. 16.15

Dato og sted: 10.november 2022, Munkebjerg Hotel, Vejle

Pris

DKK 2.395 ekskl. moms

Foreløbigt program

Tid Indhold
09.00 Registrering og morgenbrød
09.30 Velkomst ved konferencier Carsten Willemoes Jørgensen, Lektor Århus Universitet
09.35

Nye toldsystemer i 2023

  • Tilslutning til IC2S for luftfragt
  • Toldangivelsesløsning for eksport og EU-forsendelse
  • Status om releases i 2024
  • Sidste nyt om importsystemet

v/ Toldstyrelsen

10.15

Hvad spørger virksomhederne om, når de henvender sig til Vejledning i Toldstyrelsen?

Aktuelle spørgsmål og udfordringer fra virksomhederne bliver taget op i dette oplæg. Hvis du sidder med aktuelle spørgsmål du gerne vil have svar på, vil du undervejs i seancen være mulighed for at stille spørgsmål til Vejledning

v/Toldstyrelsen

11.00

Toldstyrelsen og speditionsbranchen – hvordan hjælper vi hinanden bedst?

  • Hør fagudvalg told´s vision og mission for toldarbejdet i Danmark
  • Fokus på konkrete udfordringer – eksempelvis toldkontroller og ensartede arbejdsgange på de forskellige toldkontorer

v/Fagudvalg told, Danske Speditører

11.10

Gennemgang af det nye told bevillingssystem

Bliv præsenteret for hvordan systemet fungerer, og hvordan du arbejder i det.

v/Toldstyrelsen

11.50 Frokost
12.50

Fokus på eksportkontrol, sanktioner og dual use

Siden den russiske invasion af Ukraine, er der kommet en lang række nye sanktioner mod både Rusland og Belarus, som ikke har været der tidligere. Det er sanktioner man som virksomhed skal være meget opmærksomme på, ikke bare EU sanktioner, men også sanktioner fra USA.

  • Hør hvad din virksomheds ansvar er
  • Bliv opdateret på de seneste nye regler og krav
  • Få overblik over hvad du skal være opmærksom på, så reglerne overholdes
  • Hvor kan jeg få hjælp?

v/Jens Wrang Nielsen, Fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen & Lars Brodersen, advokat (L) Eksportkontrolakademiet/Tradecompliance.dk

14.20 Kaffepause
14.50

Vigtigheden af Toldfuldmagter

Når speditører laver fortoldningsopgaver for kunderne, er det vigtigt at aftalerne herom er på plads. Hør om, hvorfor toldfuldmagter er relevante i den sammenhæng.

v/Advokat (L) Rasmus Køie, Speditørernes Retsværn

15.30

Hvor er den globale handel på vej hen?

Den globale handel har oplevet store omvæltninger de sidste par år. Først rystede covid-19 de globale forsyningskæder, og efterfølgende har vi for første gang i mange år oplevet krig i/tæt på Europa. Begge disse ting har medført betydelige ændringer i verdenshandlen. 

På dette indlæg vil du høre mere om hvor den internationale handel er på vej hen. Kommer vi til at handle mere regionalt fremover, eller vil den globale handel fortsætte som vi kender den?

v/Udenrigsministeriet

16.15 Afrunding ved konferencier Carsten Willemoes Jørgensen, Lektor Århus Universitet
16.25 Konferencen slutter

Tilmeldning