Fortsat bekymring 1,5 uge før e-Eksport lukker

Snart siger kalenderen 1. maj 2024, som er dagen hvor e-Export lukkes og DMS Eksport tager over. Danske Speditører følger implementeringen og udviklingen af systemet nøje.

Vi nærmer os med hastige skridt den 1. maj, hvor det nye DMS-eksportsystem vil overtage fra det eksisterende e-Export. Fagligudvalg Told forventer, at systemerne vil have indtil flere børnesygdomme, herunder potentielt alvorlige.

Intensiverer samarbejde med Toldstyrelsen

Det er vigtigt at understrege, at hverken Danske Speditører eller fagudvalget kan agere på formodninger alene. Der kommer en større opdatering af DMS søndag den 21. april, og vi håber, men er ikke betryggede i, at alle fejlene når at blive rettet, inden e-Export udfases. Så frem til lanceringen intensiverer vi derfor samarbejdet med Toldstyrelsen yderligere. Vi er oppe på flere møder om ugen i fagudvalg told, og i daglig kontakt med Toldstyrelsen om såvel proces som fejlkoder, manualer m.m. og vi fortsætter dialogen frem til og efter lancering af DMS-systemerne.

Hjælp med at dokumentere fejl
Frem til og efter lancering, har vi brug for medlemmernes hjælp til at dokumentere de fejl og frustrationer, I oplever. Derfor håber vi, at I vil rapportere de henvendelser, I sender til Toldstyrelsen, til Danske Speditører. Dette kan ske ved at videresende skriftlige henvendelser eller skærmbilleder af indberettede fejl til jst@dasp.dk. På den måde kan vi samle dokumentation til det videre arbejde med Toldstyrelsen, hvis vores bekymringer – mod al håb – viser sig at være velbegrundede efter lanceringen. Vi garanterer selvsagt fuld fortrolighed også om kommercielle forhold, og jeres eksempler bliver kun anvendt i anonymiseret og generisk form.

Husk at afslutte alle angivelser i e-Eksport
Vær opmærksom på, at alle angivelser i e-Export skal være afsluttet for perioden 1. januar 2019 til 30. september 2023. Dette skal gøres inden 1. maj 2024. Læs mere om det her

Fagudvalg told har også udarbejdet et eksempel på, hvordan du laver en B1 eksportangivelse i DMS online. Det kan du finde her.

Log ind

Du skal være medlem og logget ind for at se dette indhold.

Tilmeld dig

Hvis du ikke har en brugerkonto, men er medlem af Danske Speditører kan du oprette en brugerkonto her: