Danske Speditørers toldkonference 2022

Danske Speditører afholder den årlige torsdag den 10. november i Vejle. Emner du vil høre om er bl.a. eksportkontrol og dual use samt svar på aktuelle toldspørgsmål fra Toldstyrelsen

På Toldkonferencen 2022 kan du bl.a. møde repræsentanter fra Erhvervsstyrelsen og Eksportkontrolakademi.dk / TradeCompliance.dk Advokatfirma, der vil komme ind på højaktuelle emner som eksportkontrol (herunder dual-use) og sanktioner. Bliv klogere på blandt andet dual-use reglerne, indefrysning og såkaldt indirekte tilrådighedsstillelse, om Erhvervsstyrelsens rolle i forbindelse med implementeringen og håndhævelsen af sanktioner, og få et overblik over de væsentligste sanktioner mod Rusland og Belarus. Herudover vil Erhvervsstyrelsen præsentere virksomhederne for konkrete opmærksomhedspunkter, som skal sikre overholdelse af EU-sanktionerne.

Mød også Toldstyrelsen, der giver sidste nyt og status på implementeringen af nye toldsystemer eks. tilslutning til IC2S for luftfragt og toldangivelsesløsning for eksport og EU – forsendelser. Hvad bliver lanceret i 2023 og 2024? og hvad skal du være opmærksom på den forbindelse?

Få sidste nyt om importsystemet, som pt. er udsat, og som noget helt nyt vil Toldvejledningen på konferencen gennemgå, og svare på en række aktuelle spørgsmål og udfordringer. Du har som deltager selv mulighed for at stille Vejledning spørgsmål direkte.

Udenrigsministeriet vil give et overblik over hvor fremtidens globale handel er på vej hen. Ord som sourcing, geopolitiske spændinger, handelsaftaler og handelshindringer bliver italesat, og hvordan energipriserne påvirker den globale handel fremadrettet.

Bliv også klogere på toldfuldmagter og hvorfor det er så vigtigt at have styr på disse. Dette vil Advokat Rasmus Køie, Speditørernes Retsværn komme ind på.

For hele programmet og tilmelding, tryk her

Log ind

Du skal være medlem og logget ind for at se dette indhold.

Tilmeld dig

Hvis du ikke har en brugerkonto, men er medlem af Danske Speditører kan du oprette en brugerkonto her: